Voordelen

Voordelen dienstverlening

De vele voordelen van de dienstverlening van Aktiva is dat er geen wachtlijsten zijn en u bij ons met grote snelheid wordt geholpen. Zodra u zich bij ons aanmeldt wordt u binnen 24 uur gebeld voor het inplannen van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Het persoonlijk kennismakingsgesprek vindt in de meeste gevallen binnen 7 dagen plaats bij u thuis. Op die manier hoeft u geen onkosten te maken voor een adviesgesprek. Wellicht dat een kopje koffie de enige kosten zullen zijn.

Tijdens het adviesgesprek zullen wij kijken wat de beste oplossing is in uw situatie. Is bijvoorbeeld budgetbeheer voor u de beste oplossing dan kunnen wij dit direct na het gesprek opstarten. Wij kunnen de betalingen dan al binnen enkele weken voor u verrichten.

Is bewindvoering voor u de beste oplossing, dan wordt dit na het gesprek gelijk ingediend bij de rechtbank. Dit om onnodige vertragingen te voorkomen. Bij sommige rechtbanken willen nog wel eens wachtlijsten ontstaan. Om dit te ondervangen bieden wij dan voorlopig budgetbeheer aan. Bewindvoering, ook wel beschermingsbewind genoemd, is een krachtig instrument tegen schuldeisers. Deurwaarders en incassobureaus zijn verplicht zich te melden bij de bewindvoerder. U heeft dan geen gezeur aan de deur van schuldeisers. Mochten ze u wel willen lastig vallen, dan kunt u simpelweg de beschikking van de rechtbank laten zien. Zij weten dan dat zij u niet meer mogen lastigvallen.

Welke oplossing ook wordt gekozen in alle gevallen worden de rekeningen op tijd betaald. Daarnaast krijgt u uw eigen team toegewezen van twee vaste contactpersonen. Het team staat dan elke werkdag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Zo zullen zij er voor zorgen dat u geen financiële post meer ontvangt, schulden in kaart worden gebracht en dat deze schulden worden opgelost.

Als organisatie zijn wij transparant en zorgen wij ervoor dat u elke maand netjes een overzicht ontvangt van de verrichte betalingen. Om onze medewerkers op het hoogste niveau te houden werken wij uitsluitend met HBO geschoolde bewindvoerders en budgetbeheerders. Jaarlijks worden zij met diverse cursussen en trainingen ondersteunt om u van het beste advies te voorzien.